​Errors fiscals que poden costar-te car en 2025

 
​Errores fiscales que pueden costarte caro en 2025
Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
Cada any, milers d'autònoms i empreses prenen decisions basades en informacions errònies que circulen en internet. Creure en uns certs mites fiscals pot acabar en sancions d'Hisenda, i aquest 2025 no és l'excepció.

Et comptem alguns dels errors més comuns que podrien posar-te en dificultats.
1. "La factura electrònica serà obligatòria per a tots en 2025"
Un dels errors més repetits és pensar que a partir d'enguany totes les empreses i autònoms hauran d'emetre únicament factures electròniques. La realitat és diferent: la factura electrònica serà obligatòria quan s'aprovi el reglament de la Llei Crea i Creix, la qual cosa encara no té data definitiva. El que sí que serà obligatori a partir de juliol de 2025 és el sistema Veri*Factu, que exigirà que els programes de facturació generin una empremta digital i evitin modificacions sense rastre.

2. "Si factures menys de 85.000 euros a l'any, no has de pagar IVA"
Aquest error prové d'una interpretació errònia d'una directiva europea sobre el règim especial de franquícia de l'IVA. Encara que la normativa comunitària permet que els països apliquin aquesta exempció, a Espanya encara no s'ha implementat i no hi ha plans concrets d'aplicar-la en 2025. Tots els autònoms i empreses han de continuar declarant i pagant l'IVA corresponent a la seva activitat.

3. "Crear una LLC als EUA permet evitar impostos a Espanya"
Alguns creuen que obrir una empresa als Estats Units sota la forma d'una LLC (Limited Liability Company) els eximeix de pagar impostos a Espanya. No obstant això, Hisenda considera que si resideixes a Espanya i realitzes la teva activitat aquí, has de tributar al país independentment d'on estigui registrada l'empresa. Intentar esquivar el pagament d'impostos amb aquest mètode pot derivar en multes i problemes legals.

4. "Hisenda no revisa les transferències entre comptes personals"
Existeix la creença que les transferències entre comptes bancaris personals no estan subjectes a control fiscal. No obstant això, Hisenda pot investigar moviments que consideri sospitosos, especialment si hi ha ingressos recurrents sense justificació. Si no pots acreditar l'origen dels diners, podries enfrontar una revisió i fins i tot una sanció.

5. "Les criptomonedes no tributen si no es converteixen a euros"
Un altre error freqüent és pensar que els guanys obtinguts amb criptomonedes només han de declarar-se si es converteixen a moneda tradicional. La realitat és que qualsevol operació d'intercanvi entre criptomonedes (per exemple, de Bitcoin a Ethereum) ja genera una obligació fiscal i ha de reflectir-se en la declaració de l'IRPF. Ometre aquests guanys pot portar conseqüències serioses amb Hisenda.

Conclusió

Per a evitar problemes amb l'Agència Tributària, és fonamental informar-se bé i no deixar-se portar per mites fiscals que poden costar-te car. El millor sempre és comptar amb assessorament professional per a assegurar-te de complir amb les teves obligacions sense sorpreses desagradables.

En Gestoria Rivero, estem al corrent de totes les novetats fiscals i t'ajudem a gestionar la teva activitat sense complicacions. Consulta amb nosaltres per a resoldre tots els teus dubtes!
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
Registrar-se





... ...